2019

UIET chillzone a Szenesnapokon

A XIX. Szenes Napokon az UIET  részt vett az UIET chill zone sátorjával. Melynek célja a fesztivál hangulat megteremtése és a fiatalos programok biztosítása a három napos rendezvény ideje alatt.

Teljes cikk

Siculus fesztivál

A Siculus fesztivál és Tehetségkutató története visszahúzódik egészen a 1970-es évekbe. Évtizedes kihagyásokkal Erdély egyik legnagyobb múltú zenei vetélkedője még ma is nagy népszerűségnek örvend.

Teljes cikk

Romániai Magyar Nemlátók Napja

Október 15-én a  Fehérbot világnapján az  UIET önkénteseinek segítségével az RMNSZ megszervezte a fehérbot világnapjára szánt egy napos rendezvényét, amelynek a legfontosabb szereplői a látássérült gyerekek voltak.

Teljes cikk

II.Fiatalként a fiatalokért

 Második alkalommal szerveztük meg a Fiatalként a Fiatalokért adventi adománygyűjtő akciónkat december 9-22. között. A Fiatalként a fiatalokért egy összetett adventi jótékonysági projekt, ami három részből állt: az adományok gyűjtéséről, jótékonysági koncertekből és az adományok kiosztásából Udvarhelyszék rászoruló családjai számára.

Teljes cikk

II. Elsősegély Képzés

Az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács (UIET) Merj segíteni! Legyél szemtanúból hős! mottóval második alkalommal szervezte meg a II. UIET Elsősegély előadását, amelyre november 15-én, 12:30-tól került sor a Bocskai István Közösségi Házban.

Teljes cikk

KorTárs

Mindkét programfelelős életében fontos szerepe van a művészetnek és jó pár év ismerkedés után adni szerettek volna valamit a megélt pillanatokból, abból a csodálatból amivel megismerkedhettek. Hittek abban, hogy a művészet formálja az embert, szépíti a lelket és remélték, hogy programjukkal elérik a kívánt hatást. 

Teljes cikk

II. Önkéntes Börze

Az érdeklődők immár második alkalommal nyerhettek betekintést az egyesületek, alapítványok mindennapjaiba,  programkínálatban. A cél az önkéntesség népszerűsítése volt.

Teljes cikk

III. Börtönlátogatás

A Székelyudvarhelyi Ifjúsági Alakulat az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanáccsal együttműködve szervezte meg Börtönlátogatás projektjét. A projekt abból állt, hogy prevenciós célból a középiskolásoknak betekintést nyújtson a büntetés–végrehajtás intézményébe, amelyet egy idevágó előadás és a helyi rendőrség látogatása is megelőzött.

Teljes cikk

UIET Perpatvar Vitaklub

Az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács útjára indította a Perpatvar nevű vitaklubját, melyre középiskolás csapatokat vagy egyének jelentkezését várták. A program a brit parlamenti vitára épült, mely nem csak az akadémiai vita technikáinak elsajátításában segített, de egy vitaversenyt is kialakított a jelentkező csapatok között.

Teljes cikk

Föld Napja Most!

“Minden nap a föld napja” címszóval szervezte meg első alkalommal az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács április 9-től 14-ig tartó környezetvédelmi projektjét a Márton Áron téren.

Teljes cikk

II. Pilvax Kvíz

2019 március 15.-én megszervezésre került a II. Pilvax Kvíz, ahol középiskolások mérhették össze tudásukat az 1848-as forradalom kapcsán. A kocsmakvíz 18 órától kezdődik a Felső G – ‘Zújgében.

Teljes cikk