III. Önkéntes Börze

A projektünk az önkéntességet népszerüsítő megmozdulás volt, mely által sor került önkéntes lehetőségek bemutatása és kapcsolatteremtésre az udvarhelyszéki szervezetek és fiatalok között.

Teljes cikk

II. Föld Napja Most!

Idén második alkalommal rendezte meg az UIET a Föld Napja Most! nevű rendezvényt. A rendezvény fő célja az alternatív lehetőségek bemutatása, a környezetvédelem népszerűsítése volt idén is.

Teljes cikk

Sikertörténetek és siker-munkahelyek

A projekt keretén belül bemutatott 5 kisfilm segítségével eljuttattunk a fiatalokhoz olyan szakmákat, amelyekre még nem figyeltek fel és érdekesek lehetnek a számukra. A tapasztalat szerint sok fiatal először külföldön próbálnak szerencsét és sok esetben külföldön is ragadnak. Ennek az esetek nagy részében az információhiány az oka.

Teljes cikk

DT tábor

Második alkalommal szerveztük meg a Diáktanács Tábort a jelentkező középiskolásoknak és aktív ifjúsági vezetőknek, azzal a céllal, hogy támogassuk a diákok önkéntesi tevékenységét és fejlesszük készségeiket.

Teljes cikk

Jelentkezz zenekaroddal a 8. Siculus Fesztiválra!

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács 2020-ban is meghirdeti Siculus Fesztivál versenyfelhívását, az erdélyi zenekarok seregszemléjét. A Székelyudvarhely múltjához is tartozó zenei fesztivál célja: fórumot teremteni a saját szerzeményt magyar nyelven előadó hazai zenekarok felkarolására.

Teljes cikk

Gyakornokoskodj Te is az UIET-nél!

Az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács szakmai gyakornoki programot hirdet különböző területeken érdeklődő diákoknak, mint például: kommunikáció, projektmenedzsment, pályázatírás, humánerőforrás-menedzsment, közgazdaság. Az UIET tevékenységi köre igen tág, ezért számos területen tudunk betekintést nyújtani, sőt akár felelősséget és munkát is rád bízni.

Teljes cikk

Környezettudatos karantén

Az idei Föld Napja több okból is különleges. Az első, ami mindenkinek feltűnt, hogy idén otthon kell ünnepelni, de ehhez mindjárt adunk is pár tippet. A második ok, ami különlegessé teszi, az az, hogy ez az 50. alkalom, hogy április 22-én ünnepeljük a Földünket!

Teljes cikk

Diáktanács Tábor

Projektünk egy képzés- és workshop sorozat melyet  a jelentkező középiskolásoknak és aktív ifjúsági vezetőknek, szereplőknek, tartottunk meg.

Teljes cikk

III. Börtönlátogatás

A Börtönlátogatás projekt abból állt, hogy prevenciós célból a középiskolásoknak betekintést nyújtson a büntetés–végrehajtás intézményébe, amelyet egy idevágó előadás és a helyi rendőrség látogatása is megelőzött.

Teljes cikk

#UIETinsta19 fotópályázat és kiállítás

Az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács harmadik alkalommal szervezte meg a #UIETinsta nevű fotópályázatát. Az Instagramon folyó kezdeményezésre több témában lehet képeket feltölteni, de az ifjúsági szervezet idéni felhívásában a turizmusra és Hargita megye értékeire fektetik a hangsúlyt. A képek életre is kelnek szeptemberben az UIET irodában, ahol szintén lehet lájkolni őket.

Teljes cikk