UIET tisztújítás

Kedves Barátunk! Az UIET elnöksége az alapszabályzat értelmében tisztújítást szervez az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanácsnál. Mint tudjátok a tisztújítás része, hogy pályázni lehet az elnöki pozíció betöltésére. Ennek a pozíciónak a betöltéséhez a következő kritériumoknak kell eleget tenni: írj egy önéletrajzot; írj egy motivációs levelet (max. 1 oldal); készíts egy programtervet (max. 1 oldal); küldd el nekünk két UIET tagszervezet írásos ajánlását; írd le kiből állna az elnökséged; legyen felsőfokú végzettséged vagy aktív egyetemi jogviszonyod. A pályázat benyújtásának határideje: 2021.07.02. éjfél. A dokumentációkat elektronikus formában várjuk az office@uiet.eu e-mail címre, a megadott határidőig. A benyújtott munkákat az UIET elnöksége átnézi, elbírálja. Ha mindent rendben találunk, máris jelölt vagy! Ahhoz, hogy jelöltből elnök legyél, a július 9-ei küldöttgyűlésen kell megválasszanak az UIET tagszervezetek küldöttei. A küldöttek névsorát július 5-ig kérjük beküldeni, tagszervezetenként két küldött és egy póttag. Helyszínnel és forgatókönyvvel nemsokára jelentkezünk. Sok sikert kívánok mindenkinek! Üdvözlettel, Imre Gábor UIET elnök

Teljes cikk

Udvarhelyszéki Perpatvar: vita-képzés és -verseny sorozat

A Székelyudvarhelyi Ifjúsági Alakulat és az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács rendezvénye egyben vitafórum és képzéssorozat is volt, mely azt a célt szolgálta, hogy hagyományt teremtsen az ötletek, eszmék és gondolatok ütköztetésének. A kezdeményezés lehetőséget ad ugyanis arra, hogy vitakultúrát építsen ki az erdélyi magyar középiskolások körében. Az esemény Székelyudvarhelyen zajlott, december 18–19. között, ahová Erdély minden pontjáról érkeztek középiskolás diákok. A Perpatvar elődöntőire összesen 10 csapat jutott be és mérte össze tudását, amelyet egy előzetes képzéssorozat során szerzett. Az elődöntők első vitájánál a Karfiológusok csapata és a Vitá Fortis csapata találkozott, ezt követően a második vitán az Azért és a Take de Bait csapata vitáztak az adott tételmondatokon. A két elődöntő nyerteseiből került ki tehát a két döntős csapat. „A diákok lelkesedését és a rendezvény sikerességét elnézve mindezt jövőre is meg kell szerveznünk” – értékelte az eredményt Tornai Szilárd vitaoktató, az Erdélyi Perpatvar koordinátora. „Örültek a lehetőségnek, hogy ilyen alternatív képességeket is elsajátíthatnak: a vitakultúra mellett számos közéleti témába is mélyebb ismeretet szereztek. Öröm volt látni az érdeklődésüket, és hogy a járványhelyzet adta nehézségek ellenére 100 százalékban teljesítettek. Nagyon büszke vagyok rájuk, mindenik csapat rendkívül jól teljesített!” – összegezte. “A MIÉRT számára fontos küldetés, hogy a fiatalok megtanuljanak érdemben vitázni. Sokszor tapasztaltuk azt, hogy a

Teljes cikk

II. Föld Napja Most!

Idén második alkalommal rendezte meg az UIET a Föld Napja Most! nevű rendezvényt. A rendezvény fő célja az alternatív lehetőségek bemutatása, a környezetvédelem népszerűsítése volt idén is.

Teljes cikk

Sikertörténetek és siker-munkahelyek

A projekt keretén belül bemutatott 5 kisfilm segítségével eljuttattunk a fiatalokhoz olyan szakmákat, amelyekre még nem figyeltek fel és érdekesek lehetnek a számukra. A tapasztalat szerint sok fiatal először külföldön próbálnak szerencsét és sok esetben külföldön is ragadnak. Ennek az esetek nagy részében az információhiány az oka.

Teljes cikk

DT tábor

Második alkalommal szerveztük meg a Diáktanács Tábort a jelentkező középiskolásoknak és aktív ifjúsági vezetőknek, azzal a céllal, hogy támogassuk a diákok önkéntesi tevékenységét és fejlesszük készségeiket.

Teljes cikk

Jelentkezz zenekaroddal a 8. Siculus Fesztiválra!

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács 2020-ban is meghirdeti Siculus Fesztivál versenyfelhívását, az erdélyi zenekarok seregszemléjét. A Székelyudvarhely múltjához is tartozó zenei fesztivál célja: fórumot teremteni a saját szerzeményt magyar nyelven előadó hazai zenekarok felkarolására.

Teljes cikk

Gyakornokoskodj Te is az UIET-nél!

Az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács szakmai gyakornoki programot hirdet különböző területeken érdeklődő diákoknak, mint például: kommunikáció, projektmenedzsment, pályázatírás, humánerőforrás-menedzsment, közgazdaság. Az UIET tevékenységi köre igen tág, ezért számos területen tudunk betekintést nyújtani, sőt akár felelősséget és munkát is rád bízni.

Teljes cikk

Környezettudatos karantén

Az idei Föld Napja több okból is különleges. Az első, ami mindenkinek feltűnt, hogy idén otthon kell ünnepelni, de ehhez mindjárt adunk is pár tippet. A második ok, ami különlegessé teszi, az az, hogy ez az 50. alkalom, hogy április 22-én ünnepeljük a Földünket!

Teljes cikk

Diáktanács Tábor

Projektünk egy képzés- és workshop sorozat melyet  a jelentkező középiskolásoknak és aktív ifjúsági vezetőknek, szereplőknek, tartottunk meg.

Teljes cikk

III. Börtönlátogatás

A Börtönlátogatás projekt abból állt, hogy prevenciós célból a középiskolásoknak betekintést nyújtson a büntetés–végrehajtás intézményébe, amelyet egy idevágó előadás és a helyi rendőrség látogatása is megelőzött.

Teljes cikk

#UIETinsta19 fotópályázat és kiállítás

Az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács harmadik alkalommal szervezte meg a #UIETinsta nevű fotópályázatát. Az Instagramon folyó kezdeményezésre több témában lehet képeket feltölteni, de az ifjúsági szervezet idéni felhívásában a turizmusra és Hargita megye értékeire fektetik a hangsúlyt. A képek életre is kelnek szeptemberben az UIET irodában, ahol szintén lehet lájkolni őket.

Teljes cikk