Rólunk

Mi is az UIET? 

Az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács az udvarhelyszéki magyar ifjúsági és diák szervezetek érdekvédelmi, közképviseleti és érdekegyeztető szervezete.

Oszlopos tagja a Magyar Ifjúsági Értekezletnek (MIÉRT), ami Kárpát-medence legnagyobb ifjúsági szervezeteket tömörítő egyesülete.

Célunk rendezvények szervezése, fiatalok képzése és fejlesztése gazdasági, kulturális és szociális téren.

Te vagy az UIET!  Az UIET belőletek (belőlünk) áll.

Az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanácsnál jelenleg közel 100 önkéntes dolgozik azon, hogy programjaink érdekesek és színesek legyenek bármely korosztály számára. Elnökünk, Imre Gábor és ügyvezető alelnökünk, Tornai Szilárd arra törekednek, hogy csapatunk  minél összetartóbb és produktívabb legyen.

Kis csapatunk célja, hogy változást érjen el, amiért teszünk is. Ezzel szeretnénk segíteni a fiatalokon, hogy nyugodt szívvel és bártan induljanak a élet rögös útján.

Így lettünk idegenekből ismerősök, ismerősökből barátok, barátokból csapat, csapatból pedig egy nagy szerető család, ami bárkinek helyet ad.

Mi vagyunk a mai fiatalság, Mi vagyunk az UIET.

Mit is csinálunk?

Mint említettük, az UIET egyik fő célja, hogy színes projekteket hozzon létre (főként) az ifjúság számára, és hogy az önkéntesek ki tudjanak teljesedni saját ötleteik megvalósítása által. Ezzel fejlődik a fiatalok kreativitása, önkifejezése valamint ösztönözzük az itthonmaradásra.

Projektjeink mindig önkéntesek segítségével zajlanak, akik liceumista diákok, de volt már arra is példa, hogy a diákok saját ötleteikkel kerestek meg minket.

Próbálunk önkénteseinkre olyan feladatokat, projekteket bízni, ahol a kompetenciájukat minél nagyobb mértékben ki tudják használni. Projekteink célja, hogy minél több embert megszolíthassunk és tettre buzdítjunk. 

Támogatónk a Bethlen Gábor Alapítvány