Hivatali Útvesztő

A Hivatali Útvesztő két intézmény látogatásából állt a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal és a Hargita Megye Tanácsa.

Tovább

Fiatalként a Fiatalokért

A projekt célja a rászoruló családok segítése volt, az alapélelmiszerek, játékok, ruhák gyűjtésével valósult meg. Gyűjtőpontként a Merkúr Áruház bejártai illetve az UIET iroda szolgált, ahol mosolygós önkéntesek bátorították az embereket az adományozásra.

Tovább

Find Your University

A „Find Your University” abban segít a középiskolás diákoknak, hogy egy helyen összegyűjtve megtalálják azon egyetemeket és szakokat Romániában, ahol magyar nyelven folyik az oktatás. Ezzel a kezdeményezéssel az volt a cél, hogy a székelyföldi diákok továbbtanulását motiváljuk és rávezessük arra, hogy belföldön tanuljanak tovább magyar nyelven.

Tovább

Bukarestben is itthon vagyunk!

Megszervezésre került az UIET “Bukarestben is itthon vagyunk!” nevezetű programja. A célja az volt, hogy megismertessük az udvarhelyszéki középiskolásokkal a bukaresti Parlamentet és az ott működő politikai intézményrendszert.

Tovább

Építsd magad! Előadás és Workshop Kádár Magorral

A projekt az „Építsd magad” elnevezést kapta, ahol Dr. Kádár Magor a Babes–Bolyai Tudományegyetem tanára tartott két előadást a Hargita Business Centerben: egy csapatépítő belső képzést UIET–es önkénteseknek és egy nyilvános önfejlesztő előadást.

Tovább

Börtönlátogatás

A Börtönlátogatás projekt abból állt, hogy prevenciós célból a középiskolásoknak betekintést nyújtson a büntetés–végrehajtás intézményébe, amelyet egy idevágó előadás és a helyi rendőrség látogatása is megelőzött.

Tovább

Évtervező füzet

Az UIET 2018-ban egy Évtervező füzetet osztott ki az összes udvarhelyszéki végzős diáknak. Az „Előtted az év (és nemcsak)” címet viselő füzet egy olyan kezdeményezés, amelynek célja a fiatalok előre lendítése jövőjük alakításában, jövőjük formálásában.

Tovább

Elsősegély Képzés

A program célja az volt, hogy a székelyudvarhelyi diákok megismerjék az elsősegélynyújtás alapjait. A diákok egy szakképzet elsősegély oktató előadásán vehettek részt. A résztvevő diákok megismerhették, hogy miként történik a szakszerű újraélesztés, Heimlich-fogás, különböző vérzések és égések ellátását. Hét iskolába sikerült eljutnunk, összesen 850 diákhoz. A bemutatók során a diákok maguk is kipróbálhatták a különböző technikákat.   

Tovább

Szájkaraték

2018 folyamán két Szájkaraté megszervezésére is sor került, melyeknek összesen 210 lelkes résztvevője volt. A rendezvény célja egy vitafórum és találkozási pont teremtése volt, továbbá a párbeszéd népszerűsítése a közélet szereplői és az általuk képviseltek között. 

Tovább

Mennyit érsz?

Május folyamán egy prevenciós előadássorozatot tartottunk az internetes zaklatásról. A hangsúly az internetes zaklatás előzményeinek és következményeinek bemutatásán volt.  

Tovább

Önkéntes Börze

2018 májusában került megrendezésre az Önkéntes Börze, amelynek a székelyudvarhelyi Bocskai István Közösségi Ház adott otthont. Itt 11 civil szervezet mutatkozott be, több mint 500 környékbeli középiskolásnak. A projekt célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az önkéntesség fontosságára, megmutatva annak pozitív hozadékait.        

Tovább

Pilvax Kvíz

 Az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács vetélkedővel emlékezett az 1848-as forradalomra. Az UIET megelevenítette a márciusi ifijak hangulatát a Mokka Kávéház felső termében, ahol egy kvíz formájában mérkőzhettek meg a középiskolás tanulókból álló csapatok.

Tovább

Gasztrofeszt

Az UIET 2018. márciusában ismét megszervezte az immár hagyományossá vált disznóvágással egybekötött Gasztrofesztet, amely ezúttal számos újdonsággal bővült. Az előző évektől eltérően, a kapcsolattartáson túl az új elnökség is bemutatkozott. Az ifjúsági találkozó mellett összeült a SZIEF és székelyföldet érintő ifjúsági kérdésekben zajlottak eligazítások, viták.

Tovább