Hivatali Útvesztő

A Hivatali Útvesztő két intézmény látogatásából állt a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal és a Hargita Megye Tanácsa.

Tovább

Fiatalként a Fiatalokért

A projekt célja a rászoruló családok segítése volt, az alapélelmiszerek, játékok, ruhák gyűjtésével valósult meg. Gyűjtőpontként a Merkúr Áruház bejártai illetve az UIET iroda szolgált, ahol mosolygós önkéntesek bátorították az embereket az adományozásra.

Tovább

Find Your University

A „Find Your University” abban segít a középiskolás diákoknak, hogy egy helyen összegyűjtve megtalálják azon egyetemeket és szakokat Romániában, ahol magyar nyelven folyik az oktatás.

Tovább

Bukarestben is itthon vagyunk!

Megszervezésre került az UIET “Bukarestben is itthon vagyunk!” nevezetű programja. A célja az volt, hogy megismertessük az udvarhelyszéki középiskolásokkal a bukaresti Parlamentet és az ott működő politikai intézményrendszert.

Tovább

Építsd magad! Előadás és Workshop Kádár Magorral

A projekt az „Építsd magad” elnevezést kapta, ahol Dr. Kádár Magor a Babes–Bolyai Tudományegyetem tanára tartott két előadást a Hargita Business Centerben: egy csapatépítő belső képzést UIET–es önkénteseknek és egy nyilvános önfejlesztő előadást.

Tovább

Börtönlátogatás

A Börtönlátogatás projekt abból állt, hogy prevenciós célból a középiskolásoknak betekintést nyújtson a büntetés–végrehajtás intézményébe, amelyet egy idevágó előadás és a helyi rendőrség látogatása is megelőzött.

Tovább

Évtervező füzet

Az UIET 2018-ban egy Évtervező füzetet osztott ki az összes udvarhelyszéki végzős diáknak. Az „Előtted az év (és nemcsak)” címet viselő füzet egy olyan kezdeményezés, amelynek célja a fiatalok előre lendítése jövőjük alakításában, jövőjük formálásában.

Tovább

Elsősegély Képzés

A program célja az volt, hogy a székelyudvarhelyi diákok megismerjék az elsősegélynyújtás alapjait. A diákok egy szakképzet elsősegély oktató előadásán vehettek részt. A résztvevő diákok megismerhették, hogy miként történik a szakszerű újraélesztés, Heimlich-fogás, különböző vérzések és égések ellátását. Hét iskolába sikerült eljutnunk, összesen 850 diákhoz. A bemutatók során a diákok maguk is kipróbálhatták a különböző technikákat.   

Tovább

Szájkaraték

2018 folyamán két Szájkaraté megszervezésére is sor került, melyeknek összesen 210 lelkes résztvevője volt. A rendezvény célja egy vitafórum és találkozási pont teremtése volt, továbbá a párbeszéd népszerűsítése a közélet szereplői és az általuk képviseltek között. 

Tovább

Mennyit érsz?

Május folyamán egy prevenciós előadássorozatot tartottunk az internetes zaklatásról. A hangsúly az internetes zaklatás előzményeinek és következményeinek bemutatásán volt.  

Tovább

Önkéntes Börze

2018 májusában került megrendezésre az Önkéntes Börze, amelynek a székelyudvarhelyi Bocskai István Közösségi Ház adott otthont. Itt 11 civil szervezet mutatkozott be, több mint 500 környékbeli középiskolásnak. A projekt célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az önkéntesség fontosságára, megmutatva annak pozitív hozadékait.        

Tovább

Pilvax Kvíz

 Az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács vetélkedővel emlékezett az 1848-as forradalomra. Az UIET megelevenítette a márciusi ifijak hangulatát a Mokka Kávéház felső termében, ahol egy kvíz formájában mérkőzhettek meg a középiskolás tanulókból álló csapatok.

Tovább

Gasztrofeszt

Az UIET 2018. márciusában ismét megszervezte az immár hagyományossá vált disznóvágással egybekötött Gasztrofesztet, amely ezúttal számos újdonsággal bővült. Az előző évektől eltérően, a kapcsolattartáson túl az új elnökség is bemutatkozott. Az ifjúsági találkozó mellett összeült a SZIEF és székelyföldet érintő ifjúsági kérdésekben zajlottak eligazítások, viták.

Tovább