II.Fiatalként a fiatalokért

 Második alkalommal szerveztük meg a Fiatalként a Fiatalokért adventi adománygyűjtő akciónkat december 9-22. között.

A Fiatalként a fiatalokért egy összetett adventi jótékonysági projekt, ami három részből állt: az adományok gyűjtéséről, jótékonysági koncertekből és az adományok kiosztásából Udvarhelyszék rászoruló családjai számára.

Az első rész Rákóczi utcai Merkúr áruház két bejáratánál zajlott naponta 16:25-től 19:25-ig, december 9-től december 20-ig. Ez azt jelenti,hogy naponta négy önkéntesünk dolgozot 16 órát. Raktárként az UIET iroda szolgált. Újdonságként az adományozók az segítség élményén kívül azzal lettek gazdagabbak hogy kórusok,zenekarok varázsoltak karácsonyi hangulatot a Merkúr Áruházba. Többek között a 4S Street is a vásárlók és adományozók szívébe lopta magát. 

Ez összességében több, mint 76 önkéntest, 1680 kg alapélelmiszert és tisztálkodási szert és 10 zenekart/kórust foglal magába. 

 

Az adománygyűjtési időszak alatt zajlott egy online és offline  népszerűsítési kampány az UIET facebook oldalán ahol több ezer embert ért el a program kapcsán indított online esemény. Ezek által bárki betekintést nyerhetett az adventi adománygyűjtés és a zenés meglepetések hangulatába ami inspiráló hatással bírt. A Szuper üzletekben is a vásárlók önkénteseinktől értesülhettek a projektről, még a délutáni gyűjtés előtt, ezzel lehetőséget nyújtva azoknak akiknek kedve támadt adományozni. 

A második részben egy jótékonysági koncert volt az eseménysorozat része december 20-án. Ott fellépett két meghívott zenekar a Magidom és a 4S Street. A koncertből származó bevételt felajánltuk élelmiszervásárlásra és a havadtői árvák javára.

 

A program harmadik részében az adományok kiosztásával foglalkoztunk. Az előző év adatbázisát Udvarhelyszék egyházaival, polgármesteri hivatalaival együttműködésben frissítettük november-december folyamán.  A ruha és játék adományokat a Szent Ferenc Alapítványnak és a Székelykeresztúri súlyozottan sérült gyerekeknek juttatuk el.

A kiosztás során 615 kilométert tettünk meg, megszámlálhatatlan mosolyt varázsolva az arcokra.

Összességében több mint 100 önkéntes, fordított 565 munkaórát, és tett boldoggá 203 rászoruló családot. 

A II. Fiatalként a fiatalokért az adományozók, az önkéntesek, a fellépők és a rászorulók javára egyaránt adott okot egy boldogabb ünneplésre.