LélekNaplóm

Az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács (UIET) első alkalommal szervezte meg a „LélekNaplóm” projektjét, mely az iskolában megjelenő zaklatásra, bullying jelenségére hívja fel a figyelmet. A megmozdulás célja, hogy iskolai tanácsadók, szakemberek, pszichológusok segítségével az osztálycsoportokat változásra, fejlődésre, a bullyingban szenvedőket pedig segítségkérésre motiválja.

A csoportfoglalkozások vezetését udvarhelyszéki tanácsadó tanárok, pszichológusok vállalták. Arra törekedtünk a foglalkozások során, hogy a diákok saját élményként éljék át, hogy milyen érzés bántalmazottnak, bántalmazónak és szemlélőnek lenni – ezek a „szereplők” tartják fent ugyanis a bullying helyzeteket. A szerepekből, a helyzetből ki lehet lépni, a bullyingot meg lehet szüntetni, de ehhez tudniuk kell, a különböző helyzetekben, mi a helyes lépés.

Az interaktív csoportos foglalkozásokra október 26-27. között került sor Székelyudvarhelyen, a Bocskai István Református Közösségi Házban. A foglalkozásra összesen 10 osztály jelentkezett. Így összesen t0bb mint 100 diák részesült az ingyenes foglalkozásból, ami két tanítási órába fér bele, mindennap 9 órától 15 óráig.

A rendezvényt Hargita Megye Tanácsa támogatta.

Akár ez is tetszhet