DT tábor

Második alkalommal szerveztük meg a Diáktanács Tábort a jelentkező középiskolásoknak és aktív ifjúsági vezetőknek, azzal a céllal, hogy támogassuk a diákok önkéntesi tevékenységét és fejlesszük készségeiket.

Az érdeklődő fiatalok július 24 és 26 között, Szentegyházán, a képzés által különböző előadásokon vehettek részt, majd csapatokba szerveződve gyakorlatba ültetik az elméleti tudást a workshopok alatt. Minden csapat bemutatta munkáját, melyet szakértőink véleményeztek.

A fiatalok különböző ismeretekre tehettek szert a következő témakörökben, mint például marketing, adminisztráció, projektmanagement, TIC (Word, Excel, Drive), sajtó, pályázatírás, kommunikáció, design, fundraising, közélet/érdekképviselet, HR, PR, önismeret, ezáltal betekintést nyerhettek az ifjúsági szervezet mindennapjaiba is.  A fiataloknak a projektünk által tudásuk fejlesztése mellett, lehetőségük volt új kapcsolatok kiépítésére, tapasztalatgyűjtésre. Emellett megtanulhattak csapatban dolgozni, és praktikus, kézzelfogható tanácsokkal láttuk el őket, melyet nem tanítanak az iskolában.  Célunk az volt, hogy a jelentkezők olyan „soft skill”-eket sajátítsanak el, amelyeket a civil szférában vagy diáktanácsokban is kamatoztatni tudnak emellett az élet bármely területén használhatóak, bármivel is foglalkozik az ember, így támogatva őket önkéntesi munkájukban.


 

A program támogatója Hargita Megye Tanácsa!

Akár ez is tetszhet