Diáktanács Tábor

Projektünk egy képzés- és workshop sorozat melyet  a jelentkező középiskolásoknak és aktív ifjúsági vezetőknek, szereplőknek, tartottunk meg.

Az érdeklődő fiatalok először egy előadáson vehetnek részt, az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács irodájába, amit egy összefogó hétvégi képzés és csapatépítő követett, kiértékelővel. Különböző témakörökre bontottuk, mint például marketing, adminisztráció, web, projektmanagement, TIC (Word, Excel, Drive), pályázatírás, kommunikáció, fundraising, közélet/érdekképviselet, HR, önismeret. A képzés célja, hogy olyan „soft skill”-ek elsajátítása, amelyek az élet minden területén használhatóak, bármivel  is foglalkozik az ember. Kézzelfogható, praktikus tanácsokkal láttuk el a fiatalokat, melyeket nem tanítanak az iskolában. Lehetőségük volt új kapcsolatok kiépítésére, tudásuk fejlesztésére, tapasztalatgyűjtésre, valamint megtanulhattak csapatba dolgozni és kamatoztatni az ott szerzett tudást civil szférában vagy diáktanácsokban. 

A képzéshétvégét november 8 és 10-e között szerveztük meg Homoródon. November 8-án önismereti illetve ismerkedő, csapatépítő játékok segítségével hoztuk közelebb egymáshoz a fiatalokat. 9-én különböző dolgokról tanulhattak mint például web,kommunikáció, hr, pályázatírás, adminisztráció, valamint az előadások alatt szerzett tudást gyakorlatba is ültethették. 10-én a tanult munkák bemutatása, kiértékelés zajlott.

A tábor támogatója Hargita Megye Tanácsa.

Akár ez is tetszhet