#UIETinsta19 fotópályázat és kiállítás

Az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács harmadik alkalommal szervezte meg a #UIETinsta nevű fotópályázatát. Az Instagramon folyó kezdeményezésre több témában lehet képeket feltölteni, de az ifjúsági szervezet idéni felhívásában a turizmusra és Hargita megye értékeire fektetik a hangsúlyt. A képek életre is kelnek szeptemberben az UIET irodában, ahol szintén lehet lájkolni őket.

A pályázatban résztvevőknek július 2 és augusztus 18 között kell feltölteniük képeket, a következő kategóriák szerint: fesztivál, nyaralás, barátok, utazás, ifjúság, te vagy az UIET, kincs, sport, önkéntes, gasztro, tradíciók, látványosságaink, népviselet, vidék, otthon. A projekt által népszerűsítik megyénket, valamint a már feltöltött képek önmagukban népszerűsíteni fogják környékünk turisztikai lehetőségeit. Ezáltal lehetőségünk lesz tehetséges fiataljaink szemszögéből látni természeti és épített értékeinket és így fellendíteni a turizmust is.

A te élényed a mi értékünk!

„Projektünk egy interaktív Instagram platformon folyó fotópályázat, egy olyan online, közösségi felületen (Instagram), ahol szabadidejük nagy részét töltik. Szeretnénk felhívni a figyelmet a tudatos fotózásra, hogy vegyék észre világunk apró szépségeit, így fejlesztve szépérzéküket.” – véli Tornai Szilárd, UIET alelnöke. A projekt által közelebb szeretnék hozni a különböző korosztályokat, a más-más településen élőket, lehetőséget adni nekik az ismerkedéshez, kapcsolatteremtéshez, azáltal hogy a számukra legközelebb álló platformon szólítjuk meg őket: az Instagramon.

Életre keltjük a nyár legjobb pillanatait!

Az Instagramra feltöltöt képeket kinyomtatva állítják ki Székelyudvarhelyen az UIET irodában, a Bethlen Gábor utca 16 szám alatt. Ennek megnyitójára szeptember 3-án kerül sor, és egészen 27-ig lehet látogatni. Itt az érdeklődök szavazhatnak is a képekre, kifejezhetik tetszésüket az „offline lájkokkal”, azaz a szivecskékkel. A legtöbb tetszést begyűjtő kép a közönségdíjat nyeri el, mely egy Samsung Galaxy A40 okostelefon a MobileStore jóvoltából.

#UIETinsta16 fotókiállítás az UIET irodában – 2016

Októberben a turisztikai jellegű fotókat és helyi értékeinket Hargita Megye Tanácsánál is kiállítja az ifjúsági szervezet, felhívva a környékbeli lehetőségekra a figyelmet.

 

Élményért élményt

Fotós szakmai zsűri fogja eldönteni, hogy az élményalapú nyereményeket kik kapják. Az első helyezett 8 személyes Airsoftozást és 5 személyes wellness belépőt kap. A második helyezett egynapos lovas túrával gazdagodik az Ivói Izlandi Lovarda jóvoltából és 3 szerencsés barátjával a ZeteKartingnak kösöznhetően egy felejthetetlen gokartozásban vehet részt. A harmadik helyezett siklóernyőzést és 5 személyes wellness utalványt kap.

A Sasmung Galaxy A40 okostelefon főnyereményt a legtöbb lájkot kapott kép készítője viheti haza szeptember végén.

A programot támogatta Hargita Megye Tanácsa és Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala.

Akár ez is tetszhet