Sikertörténetek és siker-munkahelyek

A projekt keretén belül bemutatott 5 kisfilm segítségével eljuttattunk a fiatalokhoz olyan szakmákat, amelyekre még nem figyeltek fel és érdekesek lehetnek a számukra. A tapasztalat szerint sok fiatal először külföldön próbálnak szerencsét és sok esetben külföldön is ragadnak. Ennek az esetek nagy részében az információhiány az oka.

A projekt célja volt, hogy még felfedezetlen lehetőségeket mutasson a fiataloknak és hogy rávezessük őket arra, hogy itthon, Hargita megyében is ezernyi mód van munkavállalásra és szakmában való elhelyezkedésre. Ezeknek a lehetőségeknek a bemutatására kiválasztottunk 5 vállalkozót, akik bemutatták a saját szakmájukat és elmesélték a saját történetüket.

A cél az volt, hogy az online térben publikált kisfilmek minél több fiatalhoz és/vagy munkavállalóhoz eljussanak, azonban ekkora népszerűségre mi sem számítottunk. Több ezer megtekintés van minden kisfilmen és a tapasztalat azt mutatja, hogy szükség van hasonló projektekre, legfőképp a középiskolások körében. A pályaválasztás időszakában rengeteg segítségre van szükségük a fiataloknak, hogy megtalálják a hozzájuk leginkább találó és nekik megfelelő szakmát. Ez a segítségnyújtás volt a mi célunk is és a pozitív visszajelzéseket tekintve a fiatalok hasznára is várt.

A projekt nem csak a frissen végzett középiskolásoknak szólt, hanem azoknak is, akik most szeretnék karrierjüket elkezdeni, vagy a munkájukban változásra vágynak és szeretnének valami mást csinálni, valami újat kipróbálni. Az ők számukra is mutathatott új lehetőségeket és motivációt adott valami másba belevágni, mert az elmesélt történetek során kiderült, hogy sok munkával és kitartással akár saját, sikeres vállalkozást is lehet indítani.

A projekt támogatója: Hargita Megye Tanácsa

Akár ez is tetszhet