Önkéntes Börze

2018 májusában került megrendezésre az Önkéntes Börze, amelynek a székelyudvarhelyi Bocskai István Közösségi Ház adott otthont. Itt 11 civil szervezet mutatkozott be, több mint 500 környékbeli középiskolásnak. A projekt célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az önkéntesség fontosságára, megmutatva annak pozitív hozadékait.

       

A fiatal résztvevők egy napon keresztül kaphattak ízelítőt a környékbeli civil szervezetek tevékenységeiből és azok önkéntes lehetőségeiből. A résztvevő diákok több területre is betekintést nyerhettek, többek között: ifjúsági szervezetek, szociális tevékenységek valamint kulturális megmozdulások civil szféráiba.

A következő egyesületeket mutatkoztak be:  afrikai önkéntesség témában Máté Andrea, Artera Alapítvány, Civitas Alapítvány a Polgári Társadalomért, Dr. Verestóy Attila alapítvány, Erdélyi Ifjúsági Egyesület, Gyulafehérvári Caritas, Hargita megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Orbán Alapítvány, Szent Ferenc Egyesület a sérült gyerekekért, Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács.

Akár ez is tetszhet