KorTárs

Mindkét programfelelős életében fontos szerepe van a művészetnek és jó pár év ismerkedés után adni szerettek volna valamit a megélt pillanatokból, abból a csodálatból amivel megismerkedhettek. Hittek abban, hogy a művészet formálja az embert, szépíti a lelket és remélték, hogy programjukkal elérik a kívánt hatást. 

A 2019-es Városnapokon öt napig jelen voltak egy állandó kiállítással, amit a Dr.Palló Imre Művészeti Líceum diákjai alkottak, tárlatukat egy felvonulással kezdték a városban, munkáikat ismertetve.

A programot szabad alkotási lehetőségek és a művészeti iskola koncertjei színesítették. Talán az egyik legizgalmasabb történés az emberfestés volt, bejártuk az egész parkot és a fehér ruhába öltözött önkénteseinket alakíthatták át saját tetszésükre az érdeklődök, rengeteg boldog pillanatot okozva nekik. Továbbá állandó alkotási lehetőséget kínáltunk az érdeklődőknek, egy kifeszített nagy fehér vásznat alakítottak át tetszésükre, hol graffitivel hol festékkel. Ez a festmény több mint 100 ember keze nyomát és ízlésvilágát örökítette meg.

Összességében úgy érezzük, célunkat elértük. Egy folyamatosnak mondható rendezvénybe vittünk egy újabb szint és réteget, megfűszerezve így a városunk alkotta képet. Reméljük megmaradt az emberekben, s ha csak belül is, de tudni fogják, hogy találkoztak már művészettel és ez a kis okozott öröm melengeti a mi szívünket is, hogy mi követhettük el.

Akár ez is tetszhet