Környezettudatos karantén

Az idei Föld Napja több okból is különleges. Az első, ami mindenkinek feltűnt, hogy idén otthon kell ünnepelni, de ehhez mindjárt adunk is pár tippet. A második ok, ami különlegessé teszi, az az, hogy ez az 50. alkalom, hogy április 22-én ünnepeljük a Földünket!

A Föld Napja Most! nevű rendezvényünk idén sem maradhat el, más időpontban kerül megszervezésre, de addig élj át otthon egy környezettudatos karantént!

A kijárási tilalom idején igaz, hogy csökkent az utcán a szemét, viszont a háztartásokban megnőtt. Sokkal több az előre csomagolt étel, a házhoz rendelt kaja, a nasi és még sorolhatnánk. Az otthoni mini rendezvényedhez adunk most tippeket: 

  1. Gyűjtsd szelektíven a szemeted! 
  2. Komposztálj mindent, amit lehetséges. 
  3. Hasznosíts újra bármit, amit tudsz, kreatívkodj a haszontalannak gondolt dolgaiddal! Nem minden szemét, ami annak látszik! 
  4. Egy kis apróság, de nagyon fontos: húzd ki a töltőd, hogyha már nem használod, és minden más elektromos eszközt, amivel megteheted. 
  5. Fogmosás, mosogatás közben zárd el a csapot amikor nem használod.
  6. Amennyiben van rá lehetőséged, akkor menj ki és emberek helyett ölelj fákat, tegyél egy nagy sétát a természetben, hallgasd annak a hangját, de mindezt ne üres kézzel! Vigyél egy (vagy több) szemetes zsákot üresen és tele vidd haza

Az első két pont után talán van egy pár kérdésed, de segítünk! 

Hogyan kell helyesen szelektíven gyűjteni? Szelektíven lehet gyűjteni a műanyagot, a papírt illetve egy helyre mehet a fém és az üveg. Mindegyik tisztán, kiöblítve. A szennyezett anyagok (pl. a pizzás doboz zsíros része) már nem újrahasznosítható.

A komposztálás sem egy bonyolult folyamat. A szerves, lebomló hulladék komposztálható. Amennyiben van rá lehetőséged akkor komposztáló ládába tedd az ide járó hulladékot. Lakásban sem lehetetlen teljesen, csak éppen korlátozott. A komposztálni valót gyűjteni kell majd odaadni egy ismerősünknek akinek van lehetősége a további folyamatot elvégezni. 

Nosztalgiázz! Itt a tavalyi rendezvényünk videója:

 

0
Résztvevő
0
Jó szám

Akár ez is tetszhet