Föld Napja Most!

“Minden nap a föld napja” címszóval szervezte meg első alkalommal az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács április 9-től 14-ig tartó környezetvédelmi projektjét a Márton Áron téren. 

 

Az egy hétig tartó figyelemfelkeltő kampány célja az volt, hogy felhívjuk az udvarhelyi lakosok figyelmét a környezettudatos élet előnyeire és egyszerű, a mindennapokba beültethető praktikákra.

A héten minden napján megtekinthető volt a Márton Áron téren berendezett mini zöld park, ahol a zöld energia, az újrahasznosítás, valamint a betondzsungel zöldiesítésére hívtuk fel a figyelmet. Emellett bemutattunk olyan alternatív megoldásokat, mint az elektromos autó és elektromos bicikli.

Ezen felül a megújuló energiák is fontos szerepet kaptak a téren, mint például a napenergia felhasználása. A Föld Napja Most! projekt utolsó és legfontosabb állomása szombaton volt: egy szemétszedő akció egész udvarhelyen és környékén. A Márton Áron téren 12 órás gyülekezővel találkoztunk, kesztyűvel és zsákokkal tisztítottuk meg a patak medreket, elhanyagolt övezeteket és városrészeket.

Akár ez is tetszhet