Évtervező füzet

Az UIET 2018-ban egy Évtervező füzetet osztott ki az összes udvarhelyszéki végzős diáknak. Az „Előtted az év (és nemcsak)” címet viselő füzet egy olyan kezdeményezés, amelynek célja a fiatalok előre lendítése jövőjük alakításában, jövőjük formálásában.

A füzet segítséget nyújt a mérföldkőnél álló fiataloknak, hogy kiértékelhessék az elmúlt időszakot és lezárhassák a mögöttük álló iskolai évet. A végzős tanulók számára ez egy nehéz időszak, mert egy sorsdöntő tanév előtt állnak, hiszen olyan döntéseket kell most meghozzanak, amik az egész életüket befolyásolhatják. A sokat hangoztatott „sorsdöntő évben” az Évtervező egy iránytű a céljaink és terveink felé.

Az UIET hisz abban, hogy ez a generáció egy meglepetés generáció tud lenni. „Szeretnénk megtörni azt a visszhangot, miszerint mi nem vagyunk képesek felnőni, nem vagyunk képesek, alkotni, teremteni, és sikereket elérni” – véli az UIET elnöke, Imre Gábor.

Benedek Alexandra, pszichológia szakos hallgató úgy gondolja, hogy lehetőséget kell biztosítanunk a fiataloknak arra, hogy megfelelő célokat tudjanak kitűzni maguk elé és reális képeket alkossanak a jövőjükkel kapcsolatosan, a füzet segít abban, hogy elinduljanak egy úton.

 

 

 

Akár ez is tetszhet