Bukarestben is itthon vagyunk!

Megszervezésre került az UIET Bukarestben is itthon vagyunk!” nevezetű programja. A célja az volt, hogy megismertessük az udvarhelyszéki középiskolásokkal a bukaresti Parlamentet és az ott működő politikai intézményrendszert.

Először a Kormány épületét látogatták meg a fiatalok, Itt Borbély László államtanácsosos fogadta őket és az udvarhelyszéki fiatalok megismerkedhetett a Fenntartható Fejlődés 17 elemével és intézményes jelenlétével a bukaresti kormányban.

A bukaresti látogatássorozatunk második állosa a Szenátus volt, ahol Antal Lónt szenátor úr fogadta a csapatot. A plénumban az ülésvezető köszöntötte a székelyudvarhelyi ldöttget. A román Parlament kusza útvesztőjében eljutottunk a pviselőházba is, ahol Az RMDSZ frakciónál Sebestyén CsabaIstván és Benedek Zakariás pviselő urak fogadtak.

              

Következő nap az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalába is tettünk látogatást, Lacz Eni államtitkár asszony fogadott és mutatta be ezen intézmény működését. Hazafele megtekintettük a Ploiesti után található kőolaj szondákat és azok működését.

Résztvevők száma: 50

 

 

 

 

 

 

Akár ez is tetszhet