Jelentkezz zenekaroddal a 8. Siculus Fesztiválra!

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács 2020-ban is meghirdeti Siculus Fesztivál versenyfelhívását, az erdélyi zenekarok seregszemléjét. A Székelyudvarhely múltjához is tartozó zenei fesztivál célja: fórumot teremteni a saját szerzeményt magyar nyelven előadó hazai zenekarok felkarolására.

Az előző két évi tapasztalatokból és sikeréből kiindulva, továbbra is fontosnak tartjuk egy olyan nyilvános fórum folyamatos fenntartását, amely a jelen pillanatban külföldi rendezvényekre kényszerült zenészeink, énekeseink részére mérföldkő, számukra itthon biztosítana elismerést, s amely  a saját szerzeményt, az egyéni zenei produkciót részesíti előnyben.

A 8. Siculus Fesztivál időpontját egyelőre augusztus 28–30. közöttre tervezzük, a versenyprogram továbbra is kétfordulós. Az első fordulóban rock, pop-rock, hard rock, folk-rock, alter-rock, metal, funky, hip-hop, stb. zenei stílusok valamelyikét játszó zenekarok vagy szólóénekesek két saját magyar nyelvű dallal vagy zenei szerzeménnyel nevezhetnek be interneten.

A fesztiválra való benevezés kritériumai:

  1. 2 dal demófelvétele, esetleg YouTube-link feltöltése
  2. a benevezési lap kitöltése
  3. a magyar nyelvű dalszövegek feltöltése
  4. egy darab nagy felbontású zenekari fotó „jpg” formátumban való feltöltése
  5. szándéknyilatkozat kiöltése a augusztus 28-30. között zajló fesztivál versenyprogramján való részvételről.

Jelentkezési határidő: 2020. július 20., 16.00 óra.

Online regisztráció: http://siculusfestival.hargitamegye.ro/benevezes 

A benevezők felvételeit szakmai zsűri bírálja el. A nyerteseket meghívjuk a Székelyudvarhelyen augusztus 28-30. között Székelyudvarhelyen megszervezett 8. Siculus Fesztivál döntőjére. A második fordulóba jutók számára a fesztivál programjain való részvétel ingyenes, a bejelentkezés díjmentes. A döntőbe került zenekaroktól három zenekari vagy szólóénekesi produkciót kérünk, önmaguk bemutatásával. Minden zenekarnak max. 15 perc és maximum 3 dal műsoridő áll a rendelkezésére. A produkciók után a zsűri röviden szakmailag értékeli a versenyzők teljesítményét. 1000 euró értékű fesztiváldíjjal, további értékes nyereményekkel, valamint más fesztiválokon való bemutatkozási lehetőségekkel jutalmazzuk a nyerteseket.

A Siculus Fesztivál szervezője: Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Hargita Megye Tanácsa, társszervezője: Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács.

Partnerek: Székelyudvarhely Város Polgármesteri Hivatala, Székelyudvarhely Művelődési Háza.

Médiapartnerek: a Román Televízió Magyar Nyelvű Adása, Erdélyi Magyar Televízió, Kolozsvári Rádió Magyar Adása, Hargita Népe, Transversum Media Trade, Erdély.Ma.

Támogatók: Bethlen Gábor Alap, RMDSZ és a Communitas Alapítvány

Akár ez is tetszhet