2. Önkéntes Börze

Az érdeklődők immár második alkalommal nyerhettek betekintést az egyesületek, alapítványok mindennapjaiba,  programkínálatban. A cél az önkéntesség népszerűsítése volt.

Összesen kilenc olyan udvarhelyszéki civil szervezet vett részt ezen a börzén, amely kulturális, ifjúsági illetve szociális tevékenységet folytat. Ezek a következők voltak:  Erdélyi Ifjúsági Egyesület, Gyulafehérvári Caritas, Civitas Alapítvány a Polgári Társadalomért, Szent Gellért Alapítvány, Hargita Megyei Hagyományörzési Forrásközpont, UIET, Romániai Magyar Nemlátók Egyesülete, Hargita Bussines Center, Szent Ferenc Egyesület a Sérült Gyerekekért.

Az önkénteskedéssel rengeteg olyan hasznos tudásra tesznek szert a diákok, amire az iskolában nincs lehetőségük, például fejlődik a szervezőképességük és elfogadóbbak lesznek egymással.

 

 

Az UIET a program előtt egy kampányt indított el a közösségi médiaplatformokon keresztül, ahol a már meglévő önkéntesek írták le tapasztalataikat és arra bátorították a fiatalokat, hogy próbálják ki az önkénteskedést, mert nem fogják megbánni.

Akár ez is tetszhet