II. Önkéntes Börze

Az érdeklődők immár második alkalommal nyerhettek betekintést az egyesületek, alapítványok mindennapjaiba,  programkínálatban. A cél az önkéntesség népszerűsítése volt.

Az önkéntes börze 2019 április 4-én került megrendezésre, ahol a diákok az önkéntesekre számító civil szervezetekkel vehették fel a kapcsolatot, ahol a résztvevő szervezetek tagjai kiselőadások által ismertették tevékenységeiket. A rendezvényünk helyszíne a Bocskai István közösségi ház volt, ahol az ide látogatók 10-től 15 óráig tudták körbejárni a jelenlévő intézmények standjait.

Összesen kilenc olyan udvarhelyszéki civil szervezet vett részt ezen a börzén, amely kulturális, ifjúsági illetve szociális tevékenységet folytat. Ezek a következők voltak:  Erdélyi Ifjúsági Egyesület, Gyulafehérvári Caritas, Civitas Alapítvány a Polgári Társadalomért, Szent Gellért Alapítvány, Hargita Megyei Hagyományörzési Forrásközpont, Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács, Romániai Magyar Nemlátók Egyesülete, Hargita Bussines Center, Szent Ferenc Egyesület a Sérült Gyerekekért.

A projekt sok szempontból is sikeresnek bizonyult mert a fent említett szervezetek új, lelkes önkéntesekkel gazdagodtak és rengeteg tanuló pillantott be számos társulat, alapítvány működésébe, csoportjába és tevékenységeibe.

Az önkénteskedéssel rengeteg olyan hasznos tudásra tesznek szert a diákok, amire az iskolában nincs lehetőségük, például fejlődik a szervezőképességük és elfogadóbbak lesznek egymással.

Az UIET a program előtt egy kampányt indított el a közösségi médiaplatformokon keresztül, ahol a már meglévő önkéntesek írták le tapasztalataikat és arra bátorították a fiatalokat, hogy próbálják ki az önkénteskedést, mert nem fogják megbánni. Ezekből egy párat ide is feltettünk:

Akár ez is tetszhet