Perpatvar

Az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács útjára indítja a Perpatvar nevű vitaklubját, melyre középiskolás csapatokat vagy egyének jelentkezését is várják. A program a brit parlamenti vitára épül, mely nem csak az akadémiai vita technikáinak elsajátításában segít, de egy vitaversenyt is kialakít a jelentkező csapatok között. A három hónapig tartó disputa célja, hogy a résztvevő fiatalok hagyományt teremtsenek az ötletek, eszmék és gondolatok ütköztetésével Udvarhelyszéken (is).

A kiválasztott 6 darab 4 fős csapat a projekt kezdetén egy háromnapos képzésen fognak részt venni április 5 és 7 között, amely alatt megismerkednek a vita alapjaival. Ezen a hétvégén a diákoknak bemutatják az e-learning csomagot is, melyek segítségével felkészülhetnek a további vitákra. Ez egy második, délutáni képzéssel egészül ki április 16-án, amely alatt egy meghívott előadó a vita akadémiai vonatkozásával ismerteti meg a diákokat.
A következő lépésben elindul a verseny, ami összesen 5 fordulóból fog állni (máj 9, 16, 23 és 30.). A fordulók előtt egy héttel a vitázók megkapják az e-learning csomagot, a viták során pedig meghatározott szabályrendszer alapján pontokat szerezhetnek. A negyedik vita után sor kerül még egy rövidebb képzésre és versenyre, amely során kiválasztódik a négy legjobb csapat, akik majd részt vehetnek a június 12-ei döntőben.
A hiánycikknek számító kezdeményezés tétje és nyereménye különböző magyarországi Vitaversenyeken való részvétel, valamint egyéb továbbtanulási lehetőségek biztosítása a kiemelkedő csapatoknak.

Az UIET Perpatvar első fordulója a fiatalok vitakészségének fejlesztésén túl, közéleti témák bemutatásával, csapatépítéssel, valamint képzésekkel és előadásokkal kíván más nézőpontokat és lehetőségeket bemutatni.

Akár ez is tetszhet