Föld napja most!

„Minden nap a föld napja” címszóval szervezte meg első alkalommal az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács április 9-től 14-ig tartó környezetvédelmi projektjét. Az egy hétig tartó figyelemfelkeltő kampány célja az volt, hogy felhívjuk az udvarhelyi lakósok figyelmét a környezettudatos élet előnyeire és egyszerű, a mindennapokba beültethető praktikákra.

A héten minden napján megtekinthető volt a Márton Áron téren berendezett „mini zöld park”, ahol a zöld energia, az újrahasznosítás, valamint a betondzsungel zöldiesítésére hívtuk fel a figyelmet. E mellett bemutattunk olyan alternatív megoldásokat, mint az elektromos autó és elektromos bicikli. Ezen felül a megújuló energiák is fontos szerepet kaptak a téren, mint például a napenergia felhasználása.

A „Föld Napja Most” projekt utolsó és legfontosabb állomása szombaton volt: egy szemétszedő akció egész udvarhelyen és környékén. A Márton Áron téren 12 órás gyülekezővel találkozztunk, akik kesztyűvel és zsákokkal tisztították meg a patakmedreket, elhanyagolt övezeteket és városrészeket.

Akár ez is tetszhet