Bunkó lenne az udvarhelyi fiatalság?

Az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács vezetői nem értenek egyet a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége által végzett felmérés következtetéseivel, amely szerint a székelyudvarhelyi középiskolások ismeretszintje veszélyesen hiányos. Imre Gábor elnök és Tornai Szilárd ügyvezető elnök egy sajtótájékoztatón mondta el az ellenérveit.

Imre Gábor kifejtette: ahhoz, hogy egy felmérésből kiderüljön, hogy a diákság zombi vagy sem, ahhoz hipotézisek kellenek, konkrét kutatások, amelyek cáfolják vagy megerősítik ezt a nagyon súlyos állítást. Tornai Szilárd elnök kiemelte, hogy a 238-as diákszám nem tekinthető reprezentatív mintának. Sőt egy online kérdőív esetében nagyobb az esélye a torzításnak, mivel egyáltalán nem ellenőrizhető, hogy valóban diák töltötte-e ki, mennyire érezte a súlyát a kérdéseknek, illetve mennyire vette komolyan a kitöltendő online ívet.

„Igenis van egy nagyon értékes középiskolai diákközösség, vannak tehetséges és különböző szakterületeken felkészült fiatalok és lesújtó az, hogy egy nem reprezentatív közvélemény-kutatást követően “zombigenerációnak” minősítik az udvarhelyi diákokat – fűzte hozzá Imre Gábor

Akár ez is tetszhet